Nepodceňte pitný režim u kojenců a batolat
07. 08. 2023

Nepodceňte pitný režim u kojenců a batolat

Mateřské mléko je pro děti plnohodnotným zdrojem tekutin až do 6 měsíců věku. Co když ale z nějakého důvodu kojit nemůžete? V tu chvíli přichází na řadu náhradní umělé mléko, které se připravuje z prášku a vody. Jak zajistíte, aby vaše miminko pilo opravdu čistou a kvalitní vodu? Poradíme vám.

Kolik tekutin by mělo miminko vypít denně 

Miminko by v prvním půl roce mělo vypít přibližně 150 ml tekutin na jeden kilogram váhy. Toto pravidlo platí pro mateřské i umělé mléko. Po šestém měsíci věku dítěte začněte přidávat další tekutiny, mezi které patří například kojenecká voda nebo dětské čaje. Jakmile dítě dosáhne prvního roku, mělo by vypít až 1 litr tekutin denně. Mateřské mléko se do pitného režimu započítává také. 

Jakou vodu by měli miminka pít 

Kojenci potřebují jiný typ vody než my dospělí. Minerální vody nejsou vhodné, protože obsahují velké množství minerálu. Právě ty mohou zatěžovat dětské ledviny a způsobovat zdravotní potíže. Raději sáhněte po kojenecké vodě. Kolem prvního roku můžete do jídelníčku pomalu zařadit ovocné nebo zeleninové šťávy a také začněte dítě učit pít z hrnečku. 

Co je to kojenecká voda 

Kojenecká voda splňuje nejpřísnější kritéria ze všech balených vod. Limity se týkají především obsahu rizikových látek a minerálů. Dětský organismus si neumí poradit například s dusičnany, proto jich v kojenecké vodě nenajdete více jak 10 mg/l. V kohoutkové vodě jich je ale až pětinásobek. Po šestém měsíci věku je dětský trávicí systém již vyvinutý a schopný přijmout i vodu z kohoutku. 

Kuchyňský filtr zlepší kvalitu kohoutkové vody

Mnoho rodičů se uchyluje k převaření kohoutkové vody s cílem odstranit z ní nežádoucí látky. Rádi bychom upozornili na to, že z převařené kohoutkové vody se nestane voda kojenecká. Převaření pomůže odstranit viry, bakterie a mikroorganismy. Chcete z vody odstranit i některé nadlimitní látky, eliminovat zbytky léčiv nebo jen vylepší její chuť? 

Pořiďte si kuchyňský filtr. S jeho výběrem vám rádi pomůžeme. 

Odstraňte z vody nežádoucí látky 

V kohoutkové vodě se mohou vyskytovat nežádoucí látky, mezi které patří chlor, dusičnany, arsen nebo například olovo. S jejich odstraněním vám pomůže domácí úpravna vody, která vám vykouzlí čistou a na chuť výbornou vodu. Úpravnu oceníte v domácnostech i ve firmách a poradí si jak se studniční tak s kohoutkovou vodu.

Na cesty si vemte filtrační konvici 

Máte už starší děti, ale přesto jim neošetřenou kohoutkovou vodu dávat nechcete? Pořiďte si do domácnosti filtrační konvici. Filtrační konvice a láhve jsou velice elegantní možností, jak čistit a upravovat vodu v domácnosti i na cestách. Pomohou vám především s filtrování chloru, pesticidů a také mechanických nečistot. 

Rádi pro vás vybereme přístroje na čištění vody na míru

Potřebujete poradit s výběrem? Napište nám nebo zavolejte. Doporučíme vám to nejlepší řešení, zařízení uvedeme do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne. 

Kontaktujte nás a my vše zařídíme za vás:

● Telefon: +420 724 345 402 (technická podpora, objednávky, informace)

● E-mail pro objednávky a odborné informace: petrsyrovatka@atlas.cz



Sdílet na Odeslat na