Mikroplasty ve vodě: odstraňte je pomocí membránové filtrace
29. 06. 2023

Mikroplasty ve vodě: odstraňte je pomocí membránové filtrace

Mikroplasty ve vodě jsou problémem moderní doby. Nadměrná spotřeba plastu zahlcuje přírodu a jejich mikročástice se dostávají i do pitné vody. Jak se jich zbavíte?

Statistika mikroplastů ve vodě 

Ekologové bijí na poplach. Naše planeta se dusí pod návalem plastu. Pojďme se podívat na pár čísel: 

  • Podle statistik je až 93 % balené vody a 92 % vody z vodovodu kontaminováno mikroplasty
  • Mikroplasty obsahuje 94 % vody z vodovodu v USA a 72% v Evropě.
  • Průměrně zkonzumuje každý z nás až 250 g plastů za rok

Mikroplasty jsou nerozložitelný materiál a tělu rozhodně neprospívají. Poradíme vám, jak je z pitné vody odstraníte pomocí filtrace.

Možnosti odstranění mikroplastů ve vodě

Mikroplasty jsou velmi malé částečky, pouhým okem neviditelné. Abyste se jich zbavili, vemte si k ruce jemné membránové filtrace, které zachytí i to nejmenší znečištění. 

Membránové filtrace 

Póry membránového materiálu jsou tak malé, že se měří v angstromech. Aby jimi prošla kapalina, je zapotřebí silný tlak. V domácnosti můžete běžně využít reverzní osmózu a nanofiltraci

Reverzní osmóza

Reverzní osmóza je velice účinnou technologií čištění. Základním čistícím prvkem jsou jemné membrány s nízkou pórovitostí. Přes ty se žene voda pomocí silného tlaku, zatímco pórovité membrány zachycují veškeré nežádoucí látky. Výsledkem je dokonale čistá a pitná voda. Odhadovaná účinnost profesionálních čistících soustav reverzní osmózou se pohybuje až kolem 98 %.

Nanofiltrace

Nanofiltrace je jednou z metod, pomocí které dokonale vyčistíte vodu od jakýchkoliv nečistot. K čištění používají porézní membrány s extrémně jemnou strukturou. Nanofiltrační membrány jsou rovněž šetrnější a zanechají ve vodě více minerálů než membrány reverzní osmózy, které z vody mohou udělat i destilovanou vodu.

Aktivní uhlí 

Uhlíkový filtr na pitnou vodu na sebe naváže mikroplasty, chlór, některé bakterie, pesticidy, hormony, těžké kovy nebo chemikálie. Uhlíkový filtr obsahuje aktivní uhlí, které navíc zlepší chuť a vůni vaší vody.

Rádi pro vás vybereme filtraci vody na míru

Potřebujete poradit s výběrem filtrace vody? Napište nám nebo zavolejte. Doporučíme vám to nejlepší řešení, zařízení uvedeme do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne. 

Kontaktujte nás a my vše zařídíme za vás:

● Telefon: +420 724 345 402 (technická podpora, objednávky, informace)

● E-mail pro objednávky a odborné informace: petrsyrovatka@atlas.cz



Sdílet na Odeslat na