8.5. - 12.5. máme zavřeno.

Objednávky vytvořené od 7.5. budou zpracovány a odeslány 13.5.

Veškeré vaše dotazy prosím pište na e-mail info@upravvodu.cz.

Odpovíme vám co nejdříve to bude možné.


Děkujeme za pochopení.

Úprava vody v bazénu bez chloru? Ano, jde to!
29. 06. 2023

Úprava vody v bazénu bez chloru? Ano, jde to!

Nechcete se koupat v bazénu plném chlorované vody? Nemusíte. Bezchlorová úprava vody je hitem posledních let. Poradíme vám, jak na to.

Proč mít čistou vodu v bazénu

Věděli jste, že Česká republika patří mezi bazénovou velmoc? Podle průzkumů z roku 2019 najdeme bazén na každé třetí zahradě. Máte ho i vy? Pak vás určitě bude zajímat čistota vody, ve které se koupete. V případě neošetřené vody vás totiž místo letních radovánek mohou zastihnout nepříjemné problémy. Patří mezi ně například žaludeční problémy, záněty močového měchýře nebo kožní ekzémy

Mechanická filtrace vody odstraní viditelné nečistoty

Každý bazén by měl disponovat mechanickou filtrací vody. Ta zachytí a odstraní všechny viditelné nečistoty. Využijte například bazénový vysavač nebo síťku. Bazén také pravidelně čistěte svépomocí. Pomocí keserů odstraňte z hladiny veškeré listí a hmyz. 

Dezinfekce vody zatočí s bakteriemi a viry  

Součástí úpravy vody v bazénu je také její dezinfekce. Voda nemusí být kontaminovaná pouze viditelnými nečistotami, ale také bakteriemi a viry. Ty jsou pro lidský organismus nebezpečné a mohou způsobovat již výše zmíněné záněty a ekzémy. Nejčastěji používanou dezinfekcí je chlor a jeho sloučeniny. Aby vám ale tato látka neuškodila, neměla by její hodnota přesáhnout 0,3 mg/l.   

Proč dezinfikovat bazénovou vodu pomocí UV lampy 

UV dezinfekce vody je ekologičtější a bezpečnější variantou dezinfekce. Z vody odstraňuje bakterie a viry prostřednictvím UV záření. Jaké jsou hlavní výhody UV lampy na vodu? 

  • UV záření eliminuje99,99% mikroorganismů, které se nachází ve vodě.
  • Voda v bazénu je upravená a čistá, ale nijak se nemění její chemické složení
  • Nehrozí koroze kovových komponentů v bazénu jako při používání chloru. 

Z dlouhodobého hlediska díky UV lampě šetříte své zdraví, planetu i peněženku. Mít bazén bez chloru se rozhodně vyplatí. 

Pozor na problémy s bazénovou vodou 

Voda v bazénu by měla být čistá, průhledná a bez zápachu. Pokud ve vodě najdete mastné skvrny, cítíte z ní zápach nebo už zdálky vidíte zelené stěny bazénu, zpozorněte. Kontaminovaná voda je nebezpečná pro vaše zdraví i pro bazénovou konstrukci. V článku 8 problémů s vodou v bazénu. Jak se jich zbavíte? vám poradíme, jak s jednotlivými problémy zatočíte jednou pro vždy. 

Rádi pro vás vybereme řešení na míru

Potřebujete poradit s výběrem? Napište nám nebo zavolejte. Doporučíme vám to nejlepší řešení, zařízení uvedeme do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne. 


Pozor! Nezabýváme se bazény a úpravou vody v bazénech, zabýváme se filtrací vody, z vodovodního řadu, studny, řeky apod.


Kontaktujte nás a my vše zařídíme za vás:

● Telefon: +420 724 345 402 (technická podpora, objednávky, informace)

● E-mail pro objednávky a odborné informace: petrsyrovatka@atlas.cz

Zdroje: ireceptar.cz, wikihow.com


Sdílet na Odeslat na