Víte, kde najdete nejčistší podzemní vodu v České republice?
19. 02. 2024

Víte, kde najdete nejčistší podzemní vodu v České republice?

Čistá voda má specifickou barvu, chuť i vůni. Ne všude ale teče natolik čistá voda, aby se dala pít. Česká republika má velkou výhodu, že je na většině jejího území voda k pití vhodná. Ne vždy má ale stejnou kvalitu.

Kde je nejčistší voda v ČR

Dle odborníků patří mezi lokality s nejkvalitnější vodou hydrogeologická oblast Broumovského výběžku nedaleko Adršpachu. Tuto vodu využívá například vodárna v Teplicích nad Metují. Voda je zde natolik čistá, že se z ní vyrábí také voda balená kojenecká.  

Pozor na vody z mělkých vrtů 

Ne vždy je podzemní voda synonymem kvality. Především vody z mělkých vrtů bývají znečištěné chemikáliemi z postřiků. Ve vodách tohoto typu se často objevují: 

Kde pijeme nejlepší kohoutkovou vodu v ČR

Dle testů kohoutkové vody pijí nejčistší kohoutkovou vodu v Mladé Boleslavi. Nejhůř jsou na tom naopak obyvatelé Brna. A Pražáci? Ty se mohou těšit z průměrné kvality kohoutkové vody. Nejlépe si pak vede Praha Západ. 

Jaká je kvalita vody koupacích jezer v ČR

Češi milují koupání v přírodě. Naštěstí je v naší zemi dostatek míst s čistou vodou vhodnou k bezpečnému plavání. Občas mají některá jezera zhoršenou kvalitu kvůli sinicím a občas hygienici zaznamenají sníženou průhlednost vody. Vždy ale včas návštěvníky informují, ať už na svých webech nebo například prostřednictvím webu koupacivody.cz

Nejčistší jezera v ČR 

Víte, kde se v České republice nachází ta nejčistší jezera? Toto je TOP 5 míst s křišťálově čistou vodou

  • Mostecké jezero u Mostu, 
  • Jezero Barbora v Mostecké pánvi, 
  • Jezero Konětopy v severních Čechách,
  • Jezero Matylda u Mostu, 
  • Kamencové jezero u Chomutova.

Pijte opravdu čistou vodu 

Bydlíte v oblastech, které se nemohou pyšnit čistou podzemní vodou? Zajistěte si její kvalitu sami a pořiďte si kuchyňský filtr. Pomůže vám například s odstraněním nadlimitních látek ve vodě, eliminací zbytků léčiv nebo jen vylepší chuť vody

Rádi pro vás vybereme filtr na vodu na míru

Potřebujete poradit s výběrem filtru na vodu? Napište nám nebo zavolejte. Doporučíme vám to nejlepší řešení, zařízení uvedeme do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne. 

Kontaktujte nás a my vše zařídíme za vás:

● Telefon: +420 724 345 402 (technická podpora, objednávky, informace)

● E-mail pro objednávky a odborné informace: petrsyrovatka@atlas.cz




Sdílet na Odeslat na