Co znamená ORP vody a jak vám s ním pomůže ionizátor
08. 12. 2023

Co znamená ORP vody a jak vám s ním pomůže ionizátor

ORP určuje, jak moc vhodná je daná voda pro naše zdraví. Záporné hodnoty jsou pro naše tělo prospěšné, vysoké hodnoty jsou naopak zdraví nebezpečné. Se vším vám ale může pomoci ionizátor.

Co znamená zkratka ORP vody

ORP je zkratka pro oxidačně redukční potenciál. Ten má buď kladné nebo záporné hodnoty. Platí zde jednoduché pravidlo. Čím vyšší je kladná hodnota ORP, tím je voda pro lidské tělo škodlivější. A naopak. Čím vyšší je záporná hodnota, tím je pro lidské tělo prospěšnější. 

Jak se vyznat v hodnotách ORP

Uveďme si hodnotu ORP na příkladu. Hodnota buněk v lidském těle je - 120 mV a čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva má - 100 mV. Záporné hodnoty jsou pro naše tělo prospěšné a fungují jako antioxidant. Naopak alkohol má hodnotu + 400 mV a slazené nápoje až + 800 mV. Vysoké hodnoty jsou pro zdraví nebezpečné a způsobují nadváhu. 

Jaké potraviny bychom měli konzumovat

ORP můžeme stanovit u vody i u potravin. Konzumujte takové potraviny, které mají záporný oxidačně redukční potenciál. Patří mezi ně ovoce, zelenina, luštěniny nebo čerstvé šťávy. Naopak se vyhněte konzervovaným potravinám, polotovarům, sladkým džusům a sladkostem. 

Pro lidské zdraví není příliš vhodná ani kohoutková voda. Dejte raději přednost vodě ionizované

Ionizátory vody vytváří živou vodu 

Ionizátory mění pH a ORP vody a vytváří zásaditou neboli alkalickou živou vodu. Právě ta je ideální k pití a detoxikaci. Co vše ionizovaná voda umí: 

  • dobře se vstřebává, 
  • hydratuje, 
  • detoxikuje tělo 
  • a zásobuje tělo živinami.

Ionizovaná voda versus destilovaná voda

Pozor, nepleťte si ionizovanou vodu s tou destilovanou. Ionizovaná voda vytváří krystaly typické pro čistou přírodní vodu. Navíc obsahuje molekuly vodíku, které působí proti stárnutí a řadě onemocnění. Destilovaná voda je sice zbavená všech nežádoucích látek, ale neobsahuje ani žádné minerály a ionty. Její konzumace může způsobit bolesti hlavy, křeče a celkovou únavu.  

Kam instalovat ionizátor vody 

Ionizátory vody se obvykle instalují v kuchyni ke zdroji vody. Najdete je na pracovní desce, ale také pod dřezem. Záleží, jaký typ ionizátoru si vyberete. Následně je ovládáte pomocí speciální baterie. 

Poradíme vám s výběrem vhodného ionizátoru 

Chcete pít opravdu čistou vodu s ideální hodnotou ORP? Napište nám nebo zavolejte. Společně vybereme vhodné zařízení, uvedeme ho do provozu, zaškolíme vás a pravidelně budeme provádět odborný servis. Instalaci zakoupeného zařízení obvykle provádíme do jednoho týdne. 

Kontaktujte nás a my vše zařídíme za vás:

● Telefon: +420 724 345 402 (technická podpora, objednávky, informace)

● E-mail pro objednávky a odborné informace: petrsyrovatka@atlas.cz




Sdílet na Odeslat na